Siguem realistes: casi sempre competim a preu, pel que s’ha convertit en l’únic pel que ens valoren. I això és la ruïna de tot el sector.

Òbviament canviar no és fàcil però hem de centrar-nos més en la importància del transport, millorant la qualitat del mateix i recuperar els màrges. Adquirir noves tecnologies i entendre que les necessitats dels nostres clients i les dels clients dels nostres clients.

Si seguim actuant de la mateixa manera, serà difícil canviar la visió sobre els serveis de transport.

La digitalització és clau

No és un tòpic, és la realitat, digitalitzar-se és clau. I excepte comptades excepcions, el sector no sap identificar aquesta oportunitat. Disposem d´una relativa alta tecnificació en tractores i remolcs, sistemes molt tecnificats de conducció per a la reducció del consum, etc. Però no disposem de ferramentes digitals dirigides a la gestió o procés del negoci relacionat amb la càrrega i el servei de la mateixa. En pocs moments es pot saber l‟estat dels pneumàtics d‟un vehicle accedint a la plataforma del fabricant, però quan es tracta de notificar un retard en un lliurament, la cosa és impossible.

I per als clients el més important és tenir visibilitat sobre la càrrega. Si el client del teu client té un flux intens, aquesta càrrega que es transporta és vital per a les operacions. Saber amb precisió a quina hora arribarà és més que important, fins i tot imprescindible per al flux de treball.

Ara ens hem de dirigir a la qualitat del servei d’informació que donem. I fugir del mite que les solucions tecnològiques tipus torre de control són un mecanisme de seguiment del meu treball, un “espia” assegut al teu costat, etc.

Aquest tipus de ferramentes representen dos vectors de millora per al teu negoci:

Un intern. On m’ajuda a gestionar millor el meu negoci. Amb menys recursos i més fiabilitat. Quants quilòmetres vaig de buit de mitjana? Quin és el meu índex de puntualitat? Són preguntes vitals per gestionar un negoci, fins i tot si estàs “només” a la carretera. Com comunico els treballs amb els conductors. Com implemento el CMR digital i evito tota aquesta gestió. Etc.

I un d’extern. Durant el temps que porto una càrrega, he de ser conscient que aquesta càrrega requereix un seguiment. No és que em segueixin a mi, segueixen a la meva càrrega, amb l’objectiu de determinar si incompliré els acords amb el client. Màgicament algunes plataformes han aconseguit desvincular-se del transport. I això és dolent per a tots ja que “com que no té valor” doncs ho separem. Però per a molts altres el lliurament forma part de la feina i és allà on aportem valor.

Destacar és clau

Si no volem competir a preu, hem de competir a altres factors. La qualitat de latenció té un benefici molt alt. Encara que fallem en determinades feines, si avisem amb temps i gestionem bé la situació no es considerarà un fracàs, al contrari. Es considera una bona gestió de la informació.

I encara que no es pot fallar sempre, tampoc no es pot encertar sempre. I la qüestió és clara, en qui confies més, en l’organització que has de trucar per saber on és la teva càrrega, o aquella que t’avisa amb antelació que hi ha un problema?

Posa't en marxa

Hardman permet una adopció de la tecnologia molt ràpida i es ven com un servei de manera que no requereix grans inversions. El preu del combustible està fora del nostre control però la manera de treballar si que el podem controlar, així que és millor que et centris en això.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment