Skip to content

Torre de control orientada a la logística o cadena de suministrament

Una torre de control logística és una solució centralitzada amb l’organització i els processos adaptats necessaris per centralitzar i processar les dades de tots els agents implicats en la cadena. Amb l’objectiu de donar visiblidad i automatitzar respostes a curt i llarg termini.

El concepte de torre de control ha evolucionat al llarg de el temps. Les primeres torres de control, les 1.0 tenien com a finalitat la centralització de la informació.

Les torres de control amb telemetria, informació en temps real van ser les 2.0.

Les 3.0 van ser les que van incloure elements de gestió, kpi s, etc.

I finalment les torres de control 4.0. Aquelles que poden “preveure” situacions de risc. És a dir, detectar anomalies abans que es produeixin. Aquestes utilitzen intel·ligència artificial per detectar aquest tipus de situacions.

Que és una torre de control?

Un sistema que concentra tota la informació relativa a les operacions logístiques. Té accés a totes les dades i tots els sistemes reporten les seves dades. En ocasions alguns proveïdors diuen a això un llac de dades i els diferents sistemes serien rius que alimenten el llac. En la nostra cultura el concepte de muntanya de dades és més comprensible, aquest gran llac, és en realitat una enorme muntanya de dades, dificil de gestionar. Això ho demostra l’enorme cost que tenen el control de les operacions ordinàries. És a dir, tot i que tot va bé, els departaments de trànsit han de dedicar moltes hores a assegurar que tot està correcte, que arriba a temps.

Aquí és on entra el poder de les següents versions de torre de control. En la seva capacitat per treballar amb aquestes dades i extreure l’extraordinari de l’ordinari.